Omgeving

Verder vindt u op korte loopafstand: een supermarkt (7 dgn. pw geopend tot 22 uur), winkels, terrasjes, een park, het molenmuseum, het Honig Breethuis, de pittoreske buurtschapjes Haaldersbroek en Domineestuin en voor uw kinderen een overdekt zwembad en overdekt kinderspeelparadijs inclusief lasergames. Iets verder weg vindt u de recreatiegebieden De Jagersplas en Het Twiske.

Het dorp Koog aan de Zaan bestaat net als het naastgelegen dorpje Zaandijk uit een lintbebouwing langs de rivier de Zaan en ligt ‘ingeklemd’ tussen drie beschermde natuurgebieden met de grootste veenweidegebieden van Europa (Kalverpolder, Wormer- en Jisperveld en Guisveld en De Reef met vele wandel- fiets- en kanoroutes. De B & B ligt aan het Trekvogelpad. We hebben overzichtkaartjes van wandel- fiets of kanoroutes in de omgeving voor onze gasten te leen. Maar u kunt ook hier alvast uw eigen route plannen.

Op circa een half uur of minder met de auto en voor de goede fietser soms op fietsafstand liggen Haarlem, Beverwijk met de Zwarte Markt, Europa’s grootste overdekte markt, Purmerend, Alkmaar, Broek in Waterland, De Rijp, Monnickendam, Edam, Volendam, Marken, bollenvelden, zee, strand en duinen. Toeristische informatie, fietsen en fietskaarten en Afsluitbare fietsenberging beschikbaar.